Енергодар заблокований окупантами з усіх сторін, Запорізька АЕС працює стабільно

Дії окупантів спрямовані на виведення за ладу енергосистеми України та спричинити відключення електропостачання.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух заявив, що Енергодар заблокований окупантами з усіх сторін, Запорізька АЕС працює стабільно.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОВА. За словами Старуха, під час заходження до Енергодара окупанти стріляли холостими патронами, щоб залякати людей, і наразі ЗАЕС перебуває під контролем російських військових.

"Місто заблоковано з усіх сторін. Там багато техніки ворога. Станція працює стабільно. Наші експерти говорять, що такі дії окупантів спрямовані на те, щоб звалити енергосистему країни та спричинити відключення електропостачання", - сказав він.

Голова ОВА наголосив, що до цього треба бути до цього готовими, зокрема, підготувати продукти, які не потребують збереження в холодильниках.

Як повідомляв УНІАН, вночі 4 березня російські військові обстріляли майданчик Запорізької АЕС, внаслідок чого виникла пожежа на території атомної станції. О 6:20 рятувальники пожежу ліквідували. Інформації про загиблих та травмованих немає.

Вранці в Держатомрегулювання повідомили, що майданчик Запорізької АЕС захоплений військовослужбовцями РФ.

Пізніше мер Енергодара Дмитро Орлов оприлюднив у Telegram-каналі відеозвернення, в якому повідомив, що обстрілів цивільної інфраструктури та житлових будинків не було, а втрат чи поранень серед мирного населення немає.

Згодом в "Енергоатомі" припустили, що нещодавній виступ мера Енергодара був записаний "під дулом автомата".