Кримському мосту приготуватися: Жданов назвав ціль ЗСУ номер один

Для ударів по логістиці ворога потрібні ракети ATACMS, зазначив експерт.

Військовий експерт Олег Жданов зазначив, що окупований Крим досі постачає угрупованню ворога на півдні боєприпаси і техніку. Україні треба вирішити це питання.

Про це йшлося в ефірі FREEDOM.

На його думку, ціллю атак ЗСУ в Криму в рамках деокупації півострова буде Кримський міст. Але для його знищення Україні треба ракети потужніші за ті, якими б'ють по Антонівському мосту в Херсоні.

"Як тільки з'явиться можливість – ми почнемо атаки на Кримський міст, а далі – подивимося, як у нас це буде виходити. Потрібен тип озброєння. Ви подивіться, скільки вже (снарядів) HIMARS ми витратили на Антонівський міст – але міст стоїть. Потрібно щось потужніше", – вважає Жданов.

Він зазначив, що одна далекобійна ракета ATACMS завдала б куди більше шкоди логістиці ворога, ніж наявні боєприпаси до HIMARS.

"Одна ракета ATACMS обвалила б проліт мосту, і ми б це питання закрили ... Адже ми місяць ведемо обстріли того ж Антонівського мосту", – сказав експерт.

Війна в Україні: актуальні дані

Росіяни продовжують наступати на Донбасі. Як повідомив Генштаб уранці, противник намагався просунутися у напрямках Бахмута, Веселої Долини та Зайцевого, успіху не мав, відійшов.

Провалом для ворога закінчився і штурм у напрямках Красногорівки та Мар’їнки.

Бої тривають на Бахмутському та Авдіївському напрямках – в районах Кодеми, Зайцевого, Пісків, Первомайського та Мар’їнки.

Крім того, ЗС РФ перегруповуються коштом погано навчених добровольців з третього армійського корпусу на Запорізькому напрямку з метою відновлення наступу.

Це, підказують аналітики з Інституту вивчення війни, свідчить про те, що контрнаступ ЗСУ, офіційно оголошений кілька днів тому, змушує ворога змінювати пріоритети.

Також експерти вважають, що Росія перейде до оборони Мелітополя – важливого логістичного вузла між Ростовською областю та півднем.

Війська України продовжують здійснювати вогневий вплив на логістичні шляхи росіян у Херсоні, перешкоджаючи противнику поповнювати живу силу, боєприпаси й техніку.

Вас також можуть зацікавити новини: