МВС: ми не можемо виключати підготовку росіян до "сирійського сценарію"

Окупанти продовжують атакувати ядерні об’єкти України.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко не виключив підготовку росіянами "сирійського сценарію" розвитку подій.

Про це він заявив в ефірі телемарафону Uaразом.

У цьому контексті Денисенко звернув увагу на поширення росіянами фейків про нібито підготовку Україною "хімічної атаки", які, за словами Зеленського, можуть свідчити про підготовку такої атаки самою країною-агресоркою.

"Протягом останніх трьох тижнів росіяни активно вкидали розповіді, що "біохімічні лабораторії" на території України. На жаль, ми не можемо виключати, що росіяни готують "сирійський сценарій. Тут є два аспекти. Перший – це воєнний, і цим зараз займаються відповідні служби України, щоб зрозуміти, що ми можемо протиставити, як ми будемо протиставляти. Думаю, відповідні структури обов’язково оприлюднять все, що треба знати населенню. З іншого боку, це величезний інформаційний удар, який ми маємо завдавати з усіх точок світу. Тобто, росіяни повинні розуміти, що хімічна атака буде коштувати їм значно більше, ніж просто вторгнення", - сказав Денисенко.

Як писав УНІАН, Російська Федерація поширює дезінформацію про зброю масового знищення в Україні. МЗС України назвав заяви РФ про створення біологічної зброї в Україні дезінформацією та провокацією.

"Маніакальна одержимість, з якою російські чиновники фантазують про неіснуючу біологічну або хімічну зброю, небезпеку в Україні, викликає глибоку тривогу і може насправді вказувати на те, що Росія готує ще одну жахливу операцію під чужим прапором. Цей твіт для протоколу", - зазначав Кулеба.

Фейки росіян спростував у своєму черговому зверненні й український президент Володимир Зеленський: "Ми адекватні люди. Я Президент адекватної країни, адекватного народу. І батько двох дітей. І жодної хімічної чи будь-якої іншої зброї масового знищення на моїй землі ніхто не розробляє. І увесь світ це знає. Ви це знаєте. І якщо ви зробите щось подібне проти нас, ви отримаєте найжорстокішу санкційну відповідь".

Крім того, окупанти продовжують атакувати ядерні об’єкти України. Терористам вже вдалося захопити ЧАЕС і Запорізьку АЕС. У ніч на 11 березня загарбники обстріляли дослідницьку ядерну установку у Харкові.

Вас також можуть зацікавити новини: