На Південному напрямку ситуація стабільно напружена - секретар Комітету нацбезпеки

Для того, щоб повернути контроль над усім напрямком, треба звільнити Херсон.

На Південному напрямку ситуація стабільно напружена, щоб повернути контроль над усім напрямком, треба звільнити Херсон.

Про це в ефірі телевізійного марафону заявив секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

"Ситуація стабільно напружена. Але все ж таки хочу сказати, що вона менш напружена, ніж на це сподівався противник, який ціллю ставив повністю відрізати в перші дні весь Південь нашої держави, щоб зробити Україну не морською державою. І завдяки тому, що тримався Херсон більше, ніж очікував противник, це дало можливість закріпитися Миколаєву, Одесі. І зараз Одеса тримає напрям з моря, а Миколаїв із суші. Тому що будь-яка десантна операція з моря є малоефективною, якщо нема підтримки із суші. Це такий сателіт південних областей, які підтримують один одного. Нам залишилося тільки звільнити Херсон для того, щоб повернутися повністю до контролю", - каже Костенко.

Щодо Миколаївського напрямку, то він зазначив, що тиждень тому бої йшли в самому Миколаєві, однак наразі окупантів вибито з міста і відкинуто на таку відстань, що "вони не дістають ствольною артилерією вже до нас".

Також Костенко розповів, що на днях були звільнені ще два села на Миколаївщині - Первомайське і Киселівка.

В той же час, він зазначив, що окупанти продовжують обстрілювати місто.

"Ворог бачачи що не дають йому можливості підійти і взяти Миколаїв, обстрілює місто. Буквально два дні тому було нанесено авіаційний удар по центру міста бомбами авіаційними. Вчора було забороненими касетними боєприпасами. І є багато постраждалих і загиблих серед цивільного населення. Противник веде війну проти цивільного населення, бачачи, що нічого не може зробити проти військовослужбовців Збройних сил", - сказав Костенко.

Нагадаємо, раніше українські десантники знищили окупантів РФ і їх намір вдертися в південні області. Деякі з них зрадили українській присязі.

Вас також можуть зацікавити новини: