Невідомі засоби ураження та бомби: чим стріляють російські загарбники на півдні

Водночас за минулу добу ЗСУ ліквідували понад 80 окупантів та майже два десятки гармат.

На півдні російські загарбники втрачають живу силу та техніку, але продовжують знущатися з мирного населення та ще скидають у морську акваторію невідомі засоби ураження.

Як повідомили в Силах оборони півдня, за минулу добу ворогу завдано значних втрат. Зокрема ліквідовано 81 окупант, знищено три реактивні системи залпового вогню "Град", танк, БМП-3, чотири самохідні артилерійські установки та 19 гармат.

Також знищено безпілотник "Орлан-10", десять одиниць автобронетехніки, човен та два пункти управління БпЛА.

За даними українських військових, зараз різких змін у стані, складі та характері дій військ противника, ознак формування ним наступальних угруповань не виявлено.

Наразі в Чорному морі перебуває п’ять ворожих кораблів, ще один - в Азовському морі. Ракетоносії окупантів заведені в пункти базування.

У Силах оборони додають, що протягом доби противник завдав 13 авіаударів із застосуванням авіаційних крилатих ракет "Х-59" та "Х-31" у напрямку Кіровоградської області. Також ворог скинув чотири невстановлені засоби ураження (ймовірно донні міни) в акваторії Чорного моря в напрямку навігаційних коридорів цивільного судноплавства, а також застосував 35 керованих авіабомб по населених пунктах Берислав, Козацьке, Веселе, Микільське, Одрадокам’янка, Миколаївка, Новоберислав, Зміївка на Херсонщині.

Внаслідок застосування керованих авіабомб поранено цивільну особу, пошкоджено будівлю пожежно-рятувальної частини, будівлю одного з підприємств, зерновий термінал, приватні гаражі та автомобілі.

Також ворог продовжує практику скиду з FPV-дронів осколкових боєприпасів: 14 таких снарядів було скинуто по Херсонщині.

"За минулу добу ворог здійснив близько 60 артилерійських обстрілів з використанням 310 снарядів, у тому числі 11 обстрілів населених пунктів Зеленівка, Козацьке, Веселе, Берислав, Херсон, Дар’ївка та акваторії Очаківської громади. Внаслідок обстрілів поранено 2 цивільних осіб, пошкоджено 5 приватних будинків", - йдеться в повідомленні.

Війна в Україні - ситуація на Херсонщині

Як повідомляв УНІАН, російська армія за добу скинули на правобережну Херсонщину майже 40 керованих авіабомб. На місці одного з прильотів все ще триває рятувальна операція.

Загалом з 06:00 вівторка по 06:00 середи на Херсонщині зафіксовано 35 прильотів керованих авіаційних бомб. Ще один авіаудар був завданий окупантами сьогодні вранці по Бериславу, де загинув 42-річний чоловік.

Вас також можуть зацікавити новини: