Витік аміаку на Харківщині через росіян: доза у повітрі не перевищує норму

Унаслідок витоку аміаку минулося без постраждалих.

Внаслідок розгерметизації аміакопроводу через вчорашній обстріл російськими військами Куп’янського району стався витік технічного аміаку безпосередньо на ділянці 2,2 кілометри, проте постраждалих немає, а доза аміаку у повітрі не перевищує норму.

Про це у вівторок, 6 червня, в ефірі інформаційного телемарафону повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, додавши, що на пошкодженій ділянці трубопроводу зберігалося 134 тонни технічного аміаку.

"Наразі, що у населеному пункті Масютівка, що в інших, зокрема, у Куп’янську, доза аміаку у повітрі не перевищує норму. Якщо брати Куп’янськ, там взагалі нульові показники. Якщо брати Масютівку, то там 7 міліграм на метр кубічний, що у межах норми. Внаслідок цієї надзвичайної ситуації постраждалих немає. Враховуючи розу вітрів і той стан справ, який є наразі, загрози життю і здоров’ю місцевого населення на деокупованій території немає", - сказав чиновник.

Він додав, що вентилі з нашої сторони аміакопроводу перекриті всі, тому якщо не буде повторних обстрілів, то і витоків речовини також не буде. Проте трубопровід знаходиться на лінії зіткнення, тому варто очікувати на будь-які неадекватні дії з боку ворога. 

Пошкодження аміакопроводу в Харківській області - що відомо

Росіяни вже не раз обстрілювали Харківську область, є багато руйнувань, жертв та постраждалих.

Увечері 5 червня російські окупанти обстріляли Куп’янський район Харківської області, влучивши у трубопровід з аміаком. Унаслідок ворожих ударів сталася розгерметизація аміакопроводу. Ділянка із пошкодженою станцією складала приблизно 12 кілометрів, де залишався технічний аміак в об’ємі 700 тонн.

Вас також можуть зацікавити новини: