Майже 70 боєзіткнень: Генштаб розповів про найгарячіші напрямки на фронті

Найбільше ворог атакував на Бахмутському та Авдіївському напрямку.

Окупанти за минулу добу атакували майже по всіх напрямках фронту, відбулось 69 бойових зіткнень. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу.

Так, на Куп’янському напрямку ворог вів штурмові дії в районах Синьківки, Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де силами оборони відбито 7 атак. На Лиманському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії в районі Серебрянського лісництва Луганської області, де силами оборони відбито 3 атаки.

На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області, де силами оборони відбито 15 атак.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах східніше Новобахмутівки, Степового, Авдіївки, Сєверного, південніше Тоненького, Первомайського Донецької області, де силами оборони відбито 20 атак.

На Мар’їнському напрямку ворог безуспішно проводив штурми в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де силами оборони відбито 9 атак.

На Шахтарському напрямку ворог атакував в районах південно-східніше Вугледару, західніше Старомайорського Донецької області. На Запорізькому напрямку противник 8 разів безуспішно намагався відновити втрачене положення в районах південніше Роботиного, західніше та північно-західніше Вербового Запорізької області.

"Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику", - зазначається у зведенні..

Також повідомляється, що за минулу добу ворог завдав 3 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Водночас протягом доби підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 4 артилерійським засобам противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 керовану авіаційну ракету Х-59.

Втрати окупантів

Збройні сили України продовжують нищити російських загарбників і за минулу добу ліквідували ще 1 070 окупантів. Загальні втрати армії РФ в Україні з початку повномасштабного вторгнення вже сягнули за кількістю людей до 331 110 осіб. 

Вас також можуть зацікавити новини: