Окупанти атакують Україну "шахедами": в Києві та області працює ППО, є пошкодження будинків

оновлюється

У КМВА підтвердили, що ударні БПЛА летать у напрямку Києва.

У повітряному просторі України зафіксовано ударні БпЛА. Повітряна тривога оголошена у низці областей: Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Харківськів, Полтавській, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській та Херсонській.

У КОВА повідомили, що сили ППО працюють по цілях.

"Перебувайте в укриттях та інших безпечних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Дотримуйтеся інформаційної тиші – не фіксуйте та не викладайте в мережу роботу наших захисників", - написали там.

У КМВА підтвердили, що ударні БПЛА летать у напрямку Києва.

03:15. Чергові  групи "шахедів" заходять на півночі Сумщини з Курсьокої області ФР. Напрямок руху – західний, - повідомляють Повітряні сили.

03:33. Повітряні сили повідомили про проліт балістичної ракети на Київ з півночі.

"Атака ворожих ударних БпЛА з півдня та з північного сходу триває. Загроза застосування ударних БпЛА для областей, в яких оголошена тривога, залишається", - повідомили там.

04:10. "Велика кількість ворожих БпЛА заходять на Київ з різних напрямків. Наполегливо просимо перебувати в укриттях до відбою тривоги", - Сергій Попко, начальник КМВА.

04:44. "Житомирщина – загроза застосування ударних БпЛА", - Повітряні сили.

04:56. "У Києві чути сильні вибухи", - повідомили кореспонденти Суспільного.

05:24. У Києві чути вибухи, працює ППО, повідомили в КМВА. Киян закликають перебувати в укриттях.

Міський голова Києва повідомив, що додатково ще кілька груп "шахедів" рухаються на столицю.

05:50. "У Печерському районі Києва є падіння уламків збитого БПЛА. Усі служби їдуть на місце події. У Соломʼянському районі столиці бригади швидкої виїхали на виклик", - повідомив міський голова Кличко.

У Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося загоряння в приміщенні дитсадка. Також у цьому районі загоряння на відкритій місцевості. 

06:05. "Внаслідок збиття ворожих БпЛА в Солом'янському районі, в окремих будинках зафіксовано пошкодження вікон в квартирах. Перебувайте в укриттях, тримайтеся подалі від вікон та скла. Бойова робота сил ППО триває", - Сергій Попко, начальник КМВА.

Повітряні атаки РФ - деталі

Вчора вранці військові повідомляли, що вночі російські війська запустили з південно-східного напрямку три ударні безпілотні літальні апарати типу "Shahed", усі вдалося знищити силами та засобами Повітряних Сил.

У Генеральному штабі Збройних сил України зазначали, що загарбники аткували ще й двома керованими авіаційними ракетами Х-59.

Вдень, близько 12:00, повідомлялося про пуск ракети у напрямку Кривого Рогу та Павлограда. Про можливі наслідки місцева влада не казала.

Вас також можуть зацікавити новини: