В Одесі за ніч РФ пошкодила понад два десятки пам'яток архітектури - ОВА (фото)

Руйнувань зазнали особняк Манук-Бея, будинок Гагаріна, будинок Чижевича та ще безліч будівель XIX-XX сторіччя.

В Одесі в результаті нічної ракетної атаки росіян пошкоджено понад два десятки пам'яток архітектури разом зі Спасо-Преображенським кафедральним собором.

Про це у Telegram повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

"Попередньо 25 пам'яток архітектури пошкоджено російськими терористами за ніч в Одесі", - написав він. 

Серед них будівлі XIX-XX сторіччя: 

- Будинок Чижевича 

- Будинок Папудової

- Будинок Заблудовського 

- Будинок Гагаріна 

- Будинок Януша 

- Будинок Жданової

- Будинок Рассель дель Турко

- Будинок Масса

- Особняк Манук-Бея

- Будинок Ковалевського

- Будинок Порро

- Будинок Машевського та інші.

"Інформація станом на 14:00. Документація злочинів терористів продовжується, на місцях працюють експерти", - зауважив Кіпер.

Він зазначив, що росіяни навмисно спрямували свої ракети на історичний центр Одеси, що знаходиться під захистом ЮНЕСКО. Вони продовжують цинічно нищити те, що створювалося великими архітекторами, підкреслив Кіпер. 

© фото t.me/odeskaODA
© фото t.me/odeskaODA
© фото t.me/odeskaODA
© фото t.me/odeskaODA
© фото t.me/odeskaODA
© фото t.me/odeskaODA

Окупанти вдарило по об'єктам ЮНЕСКО в Одесі - головне

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі по Одесі росіяни випустили 19 ракет різних типів, в результаті чого було зруйновано та пошкоджено низку об’єктів, у тому числі що охороняються ЮНЕСКО. Пошкоджено багато житлових будівель, понівечено десятки авто, загинув один чоловік, постраждали 22 особи. Один з постраждалих - 17-річний хлопець, потрапив у реанімацію. Його стан оцінювали як стабільно важкий.

Керівниця об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк розповіла, що 9 ракет було знищено силами ППО - це "Калібри" та "Іскандери-К". За її словами, ті ж ракети, які наша система ППО не може брати в повному обсязі, українські сили протиповітряної оборони не змогли зупинити й вони "відпрацювали" по об'єктах.

Раніше повідомлялось, що внаслідок російського обстрілу цієї ночі пошкоджено Спасо-Преображенський собор в центрі Одеси, історичні будівлі - Будинок вчених, будівлю Одеського державного музичного ліцею імені професора П.С. Столярського, а також об’єкти портової інфраструктури.

Вас також можуть зацікавити новини: