Підтверджує підрив росіянами Каховської ГЕС: опубліковано перехоплену розмову окупанта (аудіо)

Окупант розповідає співрозмовнику, що дамбу підірвала російська диверсійна група.

Служба безпеки України перехопила телефонну розмову окупантів, яка підтверджує підрив Каховської ГЕС росіянами.

Російський військовослужбовець розповідає співрозмовнику, що РФ хотіла налякати та шантажувати Україну підривом дамби, однак ситуація вийшла з-під контролю, повідомляє СБУ.

Він також нагадує, що з Каховського водосховища забиралася вода для охолодження реактора Запорізької АЕС. На що його співрозмовник радіє, що українці нібито самі підірвали ГЕС, і що через відсутність води для охолодження реактора ЗАЕС "довбане і все".

"Так це не вони, це наші зробили… Там наша диверсійна група. Вони хотіли, типу, цією дамбою лякати. Пішло не за планом, а більше, ніж вони планували", - розповідає російський військовий. 

Підрив Каховської дамби - зараз це варто знати

Як повідомляв УНІАН, після підриву росіянами Каховської ГЕС вночі 6 червня СБУ відкрила кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) і ст. 441 (екоцид).

Внаслідок руйнування дамби затопили десятки населених пунктів, більшість з яких перебуває у тимчасовій окупації. За даними місцевої влади, російські загарбники майже не допомагають українцям у затоплених окупованих населених пунктах. Також відомо про кількох загиблих у тимчасово захоплених Олешках.

Вас також можуть зацікавити новини: