Данілов розкрив мету підриву росіянами Каховської дамби

Наслідки підриву Каховської дамби для громадян РФ будуть катастрофічними, попередив секретар РНБО.

Російські загарбники підірвали Каховську ГЕС для того, щоб захисники України не пішли в контрнаступ на Херсонському напрямку.

Наслідки злочину для нашої державу будут страшні, а для громадян РФ - катастрофічні, розповів секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі "Українського радіо". Чиновник зазначив, що відповідальність за підрив дамби нестимуть і ті, хто давав вказівку це зробити, і ті, хто виконав її.

"…Я хочу сказати, що, перш за все, росіяни це робили з військовою ціллю для того, щоб ми не пішли в контрнаступ саме на Херсонському напрямку. Хоча, я думаю, сьогодні можна чітко розуміти, що у нас були зовсім інші плани…", - зазначив Данілов.

Підрив Каховської ГЕС - сьогодні це варто знати

Російські загарбники 6 червня повністю знищили Каховську дамбу, вода почала затоплювати низку населених пунктів. Найбільше постраждала тимчасово окупована росіянами лівобережна частина Херсонської області.

Олексій Данілов повідомив, що наказ про підрив дамби окупанти отримали з кабінету російського диктатора Володимира Путіна. За відомостями української сторони, ГЕС вороги підірвали зсередини тією вибухівкою, яку заклали ще минулого року.

За відомостями командувача Об’єднаних сил української армії генерал-лейтенанта Сергія Наєва, підрив Каховської дамби не зашкодять наступу наших захисників.

Вас також можуть зацікавити новини: