Гончаренко розгорнув прострелений стяг у ПАРЄ, йому пригрозили санкціями (відео)

Гончаренко розмістив відео інциденту.

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Хендрік Демс попередив про можливість застосування до народного депутата України Олексія Гончаренка (фракція «Європейська солідарність») дисциплінарних санкцій.

Про це у Facebook повідомив сам Гончаренко.

Читайте такожУкраїна хоче ввести обов'язкові зібрання ТКГ у разі втрат на ДонбасіЗа його словами, сьогодні на сесії ПАРЄ обговорювали стратегічні пріоритети Асамблеї. «Я вирішив нагадати про те, що в проекті доповіді чомусь немає ані слова про територіальну цілісність та суверенність держав-членів Ради Європи, про мирне вирішення конфліктів в Європі. І це в той час, коли в Європі, на сході України, триває війна!» - зауважив Гончаренко.

Він додав, що показав прапор України з дірками від російських куль. «Прапор бійця, який воював на Донбасі. І після цього президент ПАРЄ Хендрік Демс зупинив мій виступ і пригрозив дисциплінарними санкціями!» - зазначив Гончаренко.

При цьому він зауважив: «Пані Меркель під час свого виступу сьогодні нагадувала, що ПАРЄ — це «совість Європи». За скільки ж російських срібників продали цю совість?»

Гончаренко розмістив відео інциденту.

Що передувало

  • У Парламентській асамблеї Ради Європи не включили до порядку денного весняної сесії, яка розпочалась сьогодні у Страсбурзі, питання про загрозу миру у Європі з боку Росії.
  • Водночас українська делегація запропонувала розглянути питання про загрозу миру у Європі з боку РФ, але воно не було включене до порядку денного сесії.
  • Голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева заявила, що наразі кордони оточують Україну близько 100 тисяч російських військових, постійно порушується режим припинення вогню на Донбасі.
  • З огляду на те, що дебати з цієї теми не включені до порядку денного сесії, вона запропонувала делегатам ПАРЄ підписати заяву з приводу збільшення кількості російських військ на кордоні з Україною.