"Путін потужно натякає": експерт - про запуск РФ ракети з імітатором ядерної боєголовки

Реакція міжнародної спільноти не є "такою дієвою, як би хотілось", сказав Валерій Рябих.

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих занепокоєний тим, що Росія запустила по Україні ракету з імітатором ядерної боєголовки.

"На тлі терористичної тактики випливає на порядок денний завдання захисту критичної інфраструктури. Я саме з цим пов'язую передачу систем ППО короткого і середнього радіуса дій. На тлі дуже критичної залежності мирного населення від роботи цих об'єктів - вони, які ніколи не захищались - тепер будуть братися під посилену охорону. Ніхто не міг подумати, що у XXI столітті подібні об'єкти, які забезпечують життєдіяльність населення будуть під ударами країни, яка має такі великі спроможності", - зазначив експерт для "Еспресо".

На думку Рябих, реакція міжнародної спільноти не є "такою дієвою, як би хотілось".

"Мені здається, що цей сигнал з ракетою Х-55 повинен дуже серйозно та ретельно розглядатися, тому що ця ракета може нести на собі боєголовку у 350 кілотонн. Це дуже потужний натяк отієї істоти, яка засіла в Кремлі", - підсумував він.

Запуск ракети з імітатором ядерної боєголовки

Раніше видання Defense Express з посиланням на власні джерела повідомило, що 17 листопада над Києвом збили крилату ракету типу Х-55, яка була оснащена імітатором ядерної бойової частини.

На думку експертів, це може свідчити про те, що у Росії закінчуються крилаті ракети.

У ЗСУ дали коментар щодо цієї події.