У Харкові щонайменше три "прильоти": влучили у гуртожиток, почалася пожежа

До цього вони безуспішно випустили по області ракети.

Ввечері 31 липня російській загарбницькі війська випустили по території України ракети, однак вони не долетіли. 

Про це повідомив начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник у своєму офіційному Telegram-каналі "Генерал Марсель". О 23:18 він закликав харків’ян перебувати в укриттях, оскільки окупанти здійснили пуски ракет. Вже за хвилину він написав, що ракети "залишилися вдома".

Після опівночі Мельник закликав мешканців Харківської області не ігнорувати повітряну тривогу, оскільки у небі над областю зафіксували безпілотні літальні апарати типу "Shahed".

У Повітряних Силах Збройних Сил України попередили, що тривога в області пов’язана з активністю російської тактичної авіації на північно-східному напрямку та загрозую застосування ударних БпЛА. Наразі це єдина "червона" область на мапі тривог, сигнал про небезпеку лунає з 21:41 з невеликими перервами.

Оновлено о 8:02. Вранці рятувальники повідомили детальну інформацію про влучання у Харкові в ході нічної атаки росіян. 

"Три влучання було зафіксовано на території спорткомплексу у Шевченківському районі Харкова. Частково пошкоджено двоповерхову будівлю. Пожежі не було. Поранений один чоловік, його стан перевіряють медики. Тут підрозділи ДСНС залучались для перевірки", - йдеться у повідомленні.

Ще один БПЛА влучив у триповерхову будівлю навчального закладу Салтівського району. 

"Сталась часткова руйнація конструкцій 2-го, 3-го поверхів, перекриття та даху. Також виникла пожежа на площі близько 200 кв.м…. У будівлі попередньо не було людей", - інформує ДСНС.

© t.me/dsns_telegram
© t.me/dsns_telegram
© t.me/dsns_telegram
© t.me/dsns_telegram
© t.me/dsns_telegram
© t.me/dsns_telegram
© t.me/dsns_telegram

Оновлено о 00:15: Мер міста Ігор Терехов повідомив, що у Шевченківському районі Харкова пролунали три вибухи. "Росіяни атакують Харків дронами", - зазначив він.

Оновлено о 00:20: Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також повідомив, що російські загарбники завдають ударів. "До уваги жителів міста Харків та області, перебувайте в укриттях!" - написав він.

Оновлено о 01:00: Синєгубов повідомив, що по Харкову вдарили дронами-камікадзе, на місці влучання виникла пожежа. "Всі екстрені служби працюють. За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, інформація про постраждалих не надходила", - додав він.

Оновлено о 01:05: Терехов пише про щонайменше три "прильоти" - усі у середмісті, у густо населених районах. 

"Один з дронів зруйнував два поверхи одного з гуртожитків. Там пожежа, працюють підрозділи ДСНС. Інформація про постраждалих наразі уточнюється", - зазначив мер.

Оновлено о 02:30: За попередніми даними, внаслідок атаки Харкова 6-7 БПЛА постраждала одна людина, повідомив Суспільному начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

За його словами, зафіксовано щонайменше два влучання - у будівлю професійно-технічного училища та у центральній частині міста. У ПТУ, за попередніми даними, не було людей, у середмісті Харкова поранення отримав чоловік. Тимошко підкреслив, що у місцях "прильотів" не було військових об'єктів або скупчень українських військовослужбовців.

"Суспільне" відзначає, що внаслідок атаки зруйновано близько половини триповерхової будівлі ПТУ, обвалилися два поверхи центрального корпусу.

Обстріли Харківщини: останні новини

Нагадаємо, у ніч на 31 липня окупанти вдарили по Харківській області ракетами. Повідомлялося про "приліт" у нежитлове приміщення.

Рятувальники повідомили, що удару було завдано по складському приміщенню в Новобаварському районі Харкова. Внаслідок атаки воно частково зруйнувалося, почалася пожежа. Постраждав охоронець, його доправили до лікарні.

Вас також можуть зацікавити новини: