Росія нарощує темпи наступу в Україні – Міноборони

Практично на всіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив.

Російські загарбницькі війська нарощують темпи проведення наступальної операції на території України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник під час брифінгу у Києві.

"Противник проводить наступальну операцію у східній операційній зоні. Основною його метою залишається встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою територією Автономної республіки Крим. Ворог нарощує темпи проведення наступальної операції. Практично на всіх напрямках агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив", - наголосив Мотузяник.

"Найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках, і окупант готує додаткові підрозділи для участі у бойових діях. Не припиняються ракетні і авіаційні удари по військовим і цивільним об'єктам на всій території України", - заявив Мотузяник.

Зокрема, він сказав, що оперативно-тактична авіація повітряно-космічних сил збройних сил Росії виконала 138 літако-вильотів, із них щонайменше 38 - для ураження об'єктів у Харківській і Донецькій областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Британія готується закликати союзників передати Україні бойові літаки.

Вас також можуть зацікавити новини: