Росія не зможе повторити наступ в стилі 24 лютого: експерт здивував висновками

Вірогідність наступу з території Білорусі з півночі України поки що теж виглядає низькою.

Станом на зараз можливості широкомасштабного наступу зразка 24 лютого Росія не має. Про це повідомив директор Українського інституту майбутнього, колишній радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі національного телемарафону.

"Якщо ми говоримо про широкомасштабний наступ в межах того, що було 24 лютого, то станом на зараз, судячи з усього, у росіян просто немає сил і немає можливості це зробити. Хоча протягом останнього тижня ми фіксуємо збільшення кількості інформаційно-психологічних операцій росіян, де вони закидують найрізноманітніші плани. Станом на зараз можливості широкомасштабного наступу зразка 24 лютого Росія не має", - сказав Денисенко.

Він також зазначив, що вірогідність наступу з території Білорусі з півночі України поки що теж виглядає низькою.

"Ми повинні розуміти, що для того, щоб створити ударний кулак, потрібно приблизно в районі одного місяця. Тому це неможливо зробити за один день і навіть за тиждень. Тому якщо почнеться накопичення військ, техніки, боєприпасів на території Білорусі, це все одно ми побачимо", - сказав Денисенко.

Він зауважив, що наступ росіян по суті вже почався -подібні спроби є на території Донеччини.

"Очевидно, що треба ще дивитися на Луганщину і, можливо, треба буде дивитися на південь України, перш за все, це напрямок в сторону Запоріжжя і Павлограда", - зазначив радник міністра.

Новий великий наступ Росії - що відомо

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю BFMTV заявив, що Росія може приурочити новий наступ до річниці повномасштабного вторгнення в Україну – 24 лютого.

Міністр вважає, що війська РФ можуть зробити спробу наступу за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути і південь.

За даними ГУР, президент Росії Володимир Путін віддав наказ до березня захопити території Донецької та Луганської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: