Резніков закликав збільшити допомогу Україні / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що Росія може приурочити новий наступ до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

В інтерв'ю BFMTV він розповів, що росіяни "живуть символізмом", тому можуть спробувати зробити щось в районі 24 лютого. Резніков підкреслив, що Україна не недооцінює Російську Федерацію. "Офіційно заявлено 300 тисяч (мобілізованих - УНІАН), але коли ми бачимо війська на кордонах, за нашими оцінками, це набагато більше", - додав він.

Міністр вважає, що війська РФ можуть можуть зробити спробу наступу за двома напрямками: це може бути Донбас, а може бути і південь. 

Відео дня

"Ми говоримо нашим партнерам, що ми теж повинні бути готові якомога швидше. Ось чому нам потрібна зброя, щоб стримувати ворога, тому що на війні все вирішує ініціатива", - сказав Резніков.

Також він наголосив на необхідності швидкого придбання Україною "повітряних ресурсів" та навчання українських пілотів для літаків, які, ймовірно, будуть поставлені країнами-союзниками.

Новий наступ РФ: що відомо

Нагадаємо, що раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов попередив про підготовку РФ до максимальної ескалації.

За даними Генерального штабу ЗСУ, Російські загарбницькі війська активно ведуть розвідку і готуються до наступу на деяких напрямках. 

Командувач ЗС Литви Вальдемарас Рупшис вважає, що РФ поспішає почати новий наступ, щоб встигнути до початку поставок Західної техніки українській армії.

Вас також можуть зацікавити новини: