СБУ затримала екс-міліціонера, який працював на ЛНР

Екс-співробітник Дебальцівського міськвідділу міліції був завербований представником так званої розвідки «народної міліції ЛНР», підконтрольної спецслужбам РФ.

У районі проведення операції Об`єднаних сил контррозвідка спільно зі слідчими Служби безпеки України викрили агента терористичної організації «ЛНР», колишнього співробітника міліції.

Про це повідомив прес-центр СБУ.

Читайте такожОкупанти за добу 16 разів стріляли по позиціях українських військових - трьох бійців поранено та травмовано

За даними слідчих органів безпеки, екс-співробітник Дебальцівського міськвідділу міліції був завербований представником так званої розвідки «народної міліції ЛНР», підконтрольної спецслужбам РФ.

«За завданням кураторів екс-силовик збирав актуальну інформацію про сили та засоби українських військових формувань із району ООС, а також чисельність, особовий склад та маршрути пересування цих підрозділів. Для цього він налагоджував знайомства з військовими та здійснював їх вивчення з метою вербування. Звіти зловмисник мав надсилати кураторам електронними каналами зв’язку», - йдеться у повідомленні.

Викрили екс-силовика у Світлодарську. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, слідчі органів безпеки повідомили йому про підозру. Він перебуває під вартою. Триває слідство.