Що відбувається на півдні України: ЗСУ продовжують контрнаступ (відео)

Підрозділи РФ на півдні не отримали конкретних завдань, їм наказали просто не залишити там свої позиції.

Українська армія продовжує рух вперед на Херсонському напрямку, під вогневим контролем перебувають переправи через Дніпро, проте росіяни намагаються зводити нові.

Що зараз відбувається на південному фронті, в ефірі проекту FreeДом розповіла начальник прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, ЗСУ продовжують відтісняти ворога до правого берега Дніпра і тримати контроль над переправами. Окупанти намагаються налагодити альтернативні переправи - зводять понтонні мости.

"Росіяни намагаються зосередиться в одному районі, де зможуть утримати хоча б оборону", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, що, судячи з перехоплень і за свідченнями окупантів, що потрапили в полон, підрозділи РФ на півдні не отримали конкретних завдань, їм наказали просто не залишити там свої позиції. 

"Вони не розуміють завдання, вони не розуміють, кому вони там потрібні, вони не бачать і не відчувають там логістики, яка повинна була їх там постачати", - говорить начальник прес-центру Сил оборони півдня України.

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Як повідомляв УНІАН, 29 серпня ЗСУ пішли в наступ на півдні. Українські бійці прорвали першу лінію оборони росіян у Херсонській області.

109-й полк так званої "ДНР" відійшов зі своїх позицій у Херсонській області, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

У ЗСУ повідомили, що серед військових повітрянодесантних військ РФ у Херсонській області поширюються і посилюються досить панічні настрої щодо ситуації на фронті.

Станом на 9 жовтня ЗСУ звільнили понад 1170 кв.км території на Херсонському напрямку.

12 жовтня в ОК "Південь" повідомили, що Збройні Сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області.

Вас також можуть зацікавити новини: