Суд пом'якшив вирок першому засудженому в Україні російському військовому

Замість довічного позбавлення волі його засудили до 15 років ув'язнення.

Київський апеляційний суд змінив вирок військовослужбовцю Російської Федерації Вадиму Шишимаріну, який вбив мирного мешканця Сумської області. 

Про це повідомляють у прес-службі Київського апеляційного суду.

Сьогодні колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на вирок Солом’янського районного суду Києва, яким Шишимаріна було визнано винним у порушенні ч. 2 ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством" та засуджено до довічного ув’язнення.

Апеляційну скаргу суд задовольнив частково. Вирок Солом’янського районного суду міста Києва від 23 травня 2022 року змінили, призначивши йому покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв УНІАН раніше, Вадима Шишимаріна засуджено за вбивство мирного мешканця Сумської області. Це перший вирок російському військовому з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Під час проголошення останнього слова у суді він заявив, що розкаюється.

"У той момент я нервував, йшли бойові дії, і не хотів вбивати. Але так сталося... згодом я зрозумів, що краще здатися в полон", - сказав окупант.

Вас також можуть зацікавити новини: