Британія першою передасть ЗСУ далекобійну зброю: Сунак закликав подвоїти допомогу (відео)

оновлено

Окремо прем'єр Великої Британії виступив за розроблення гарантій безпеки для України.

Прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Ріші Сунак під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки закликав світових лідерів подвоїти військову підтримку України.

Він підкреслив, що президент РФ Володимир Путін робить ставку на нестачу витримки і втрату волі західних країн до опору, але він помиляється.

За словами прем'єра Великої Британії, розв'язана Росією війна проти України поставила під сумнів "безпеку і суверенітет кожної нації".

Також Раші Сунак зазначив, що перемога України означатиме перемогу над глобальними загрозами, і він бажає "перемоги над самою ідеєю війни".

Гарантії безпеки для України - що заявив Сунак у Мюнхені

Окремо Ріші Сунак виступив за розроблення гарантій безпеки для України: "Договори та угоди у період після завершення "холодної війни" підвели Україну. Тому, нам потрібні нові рамки для її довготермінової безпеки".

Він наголосив, що Росія скоювала порушення за порушенням проти країни, які не були частиною колективної безпеки НАТО: "Відповідь міжнародної спільноти не була достатньо сильною".

"Як сказав Єнс Столтнберг, Україна стане членом НАТО. Але до того часу, поки це станеться, ми повинні зробити більше, аби підсилити довготермінову безпеку України", - наголосив Сунак.

У цьому зв'язку, він сказав, що треба надати Україні "передові воєнні спроможності", які відповідають стандартам НАТО і які потрібні для майбутнього України.

"І ми повинні продемонструвати, що залишатимемося на її боці, і що готові і здатні допомогти українцям захищати їхню країну знову і знову. Україна потребує і заслуговує на гарантії такої підтримки", - наголосив Сунак.

Як відзначив прем'єр Британії, перед самітом НАТО у Вільнюсі, який відбудеться у червні, будуть зібрані союзники і друзі для початку розроблення цих довготермінових гарантій.

"І наша мета повинна бути такою, щоб виробити новий статут у Вільнюсі, аби допомогти захистити Україну від майбутньої російської агресії", - наголосив Сунак.

Новина доповнюється…

Вас також можуть зацікавити новини: