Суровікін – звичайний генерал, радість від його призначення командувачем "дивна" – ISW

Аналітики вважають, що він не проявив себе добре під час командування військами на півдні України, тому росіяни занадто сильно сподіваються на нього.

Сергій Суровікін, якого поставили командувачем так званою "спецоперацією", — це звичайний генерал. Раніше він керував угрупованням РФ на півдні України і не досяг вражаючих результатів. Тому радість від його призначення "ірраціональна".

Такими висновками поділилися аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) в свіжому звіті про війну в Україні.

Експерти відзначили, що російська націоналістична спільнота вітала призначення Суровікіна. У Telegram-каналі, пов'язаному з приватною військовою компанією "Вагнер", повідомили, що далі буде більше змін.

Нібито в Кремлі планують замінити Міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генштабу Валерія Герасимова протягом найближчого тижня. Їх посади дістануться губернатору Тульської області Олексію Дюміну і заступнику начальника Генштабу, генерал-лейтенанту Олександру Матовнікову.

Російські військові блогери угледіли в призначенні Суровікіна рішення Путіна створити єдиний штаб для управління окупаційними військами. Вони вважають, що новий командир отримає більше влади, ніж начальник Генштабу, і зможе встановити тотальний, жорсткий контроль над армією. У ISW називають ентузіазм і радість росіян "ірраціональними".

"Така реакція дивна, враховуючи, що Суровікін — звичайний російський генерал, який, за повідомленнями, з липня командує російськими операціями на півдні України. Він навряд чи покрив себе славою в цій ролі, оскільки російські сили там не отримали значущих позицій і, фактично, зазнали великих втрат в західній частині Херсонської області під його командуванням", — підсумували в ISW.

Призначення Суровікіна командувачем російськими військами: що відомо

  • Вчора, 8 жовтня, стало відомо, що в Міністерстві оборони РФ вперше призначили командувача окупаційною армією в Україні. Ця посада дісталася 55-річному Суровікіну. Раніше він брав участь у другій чеченській війні, збройному конфлікті в Таджикистані і війні в Сирії.
  • Аналітик назвали Суровікіна корумпованим і брутальним генералом навіть за російськими мірками. Експерти підкреслюють, що для російського командування війна в Україні токсична. Багато вищих армійських офіцерів або зазнали поразки, або були вбиті.
  • Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що призначення Суровікіна не має значення, адже рашисти вже програли.

Вас также могут заинтересовать новости: