Терористи розрізали тіло загиблого на Донбасі медика й вирізали органи та кістки - штаб ООС

Самі загиблі були без своєї військової форми, розповіли у штабі ООС.

У командуванні Операції Об'єднаних сил розповіли деталі про загиблого медика Миколу Іліна та смерть пораненого морського піхотинця Ярослава Журавля, якого не змогли евакуювати з поля бою.

Тіла загиблих на момент передачі українській евакуаційній групі "Евакуація-200" мали незворотні трупні зміни, що може свідчити про те, що їх не зберігали за всіма правилами у моргу. Про це в ООС розповіли "BBC News Україна".

Читайте такожРозстріл військових медиків на Донбасі: ДНК-експертиза підтвердила особу одного з загиблих

"... Ворог самостійно здійснював пошук та затягував час. Свідоме затягування противником часу призвело до жахливих наслідків. Поранений військовослужбовець не отримав своєчасної медичної допомоги, внаслідок чого стік кров'ю та загинув", - йдеться у відповіді командування ООС.

Самі загиблі були без своєї військової форми. Крім того, тіло військового медика Миколи Іліна розрізали.

"Окрім того, встановити, з якої зброї було вбито військового медика за результатами судмедекспертизи було неможливо, через те, що уражені органи та кістки, а також вбивчі елементи були вилучені представниками російсько-окупаційних військ у морзі Горлівки на тимчасово окупованій території Донецької області", - розповіли у командуванні ООС.

Як повідомлялося, 13 липня при спробі евакуації загиблого розвідника у "сірій зоні" біля Зайцевого обстріляли групу, яка мала забрати тіло. Українська сторона заявила, що була домовленість про режим тиші, бійці мали білі каски — це ж підтверджують і кадри з дрона.

Утім, групу обстріляли, на полі бою залишився поранений сержант Ярослав Журавель.