У Росії хочуть змусити полонених українців здавати кров для поранених окупантів

Денісова наголошує, що практика примусового донорства була поширена в нацистських концтаборах.

У Державній думі Росії пропонують змусити полонених українських військовослужбовців здавати кров для поранених окупантів.

Про це у своєму Telegram-каналі написала уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Вона наголосила, що Росія порушує права військовополонених.

"У Держдумі Росії пропонують примусити полонених українських військових здавати кров для поранених окупантів... Така практика примусового донорства була поширена в нацистських концтаборах. В'язні Бухенвальду, які вижили, згадували, що у них брали кров для солдатів Вермахту. При цьому людей морили голодом і змушували працювати", – написала Денісова.

Омбудсмен підкреслила, що Росія грубо порушує статтю 26 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну врахувати ці факти порушень прав військовополонених Збройних сил України", – мовиться у дописі.

Нагадаємо, напередодні відбувся шостий обмін полоненими з РФ. Додому повернулися 19 українців: 10 військових – і 9 цивільних.

У російському полоні наразі перебувають близько тисячі цивільних українців, половина з яких жінки, і 700 військових. Україна вимагає від РФ відпустити і передати українській стороні цивільних без жодних умов.

Вас також можуть зацікавити новини: