У Ростовській області ввели режим НС через евакуйованих жителів ОРДЛО

Нагадаємо, напередодні бойовики ОРДЛО оголосили про евакуацію мирного населення окупованих територій.

Губернатор Ростовської області (РФ) Василь Голубєв оголосив про запровадження режиму надзвичайної ситуації в регіоні через потік евакуйованих жителів самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

"Враховуючи тенденцію до зростання кількості громадян, які перетинають кордон на території Ростовської області, ми вважаємо за доцільне ввести режим реагування "Надзвичайна ситуація" з 10:00 мск 19 лютого", — заявив Голубєв на нараді в Ростові-на-Дону, повідомляє "Інтерфакс".

Зазначається, що уряд регіону перейшов на цілодобовий режим роботи, Міністерства доповідатимуть про ситуацію з потоком жителів псевдореспублік, пише ТАСС.

Прикордонне управління ФСБ повідомило, що всі пункти пропуску в Ростовській області переведені тільки на в'їзд до Росії.

Загострення на Донбасі

18 лютого ватажки підконтрольних Кремлю терористів "ЛДНР" заявили про негайну евакуацію жінок і дітей з ОРДЛО в Росію. Після чого слідувала низка вибухів на непідконтрольній Україні території.

Як з'ясувала громадськість, відеоролики терористів пасічника і Пушиліна були записані за кілька днів до ескалації на сході.

Увечері того ж дня американський президент Джо Байден, виступаючи в Білому домі з оновленими розвідданими про пересування військ РФ, заявив, що впевнений в тому, що Путін вже ухвалив рішення про вторгнення в Україну найближчими днями або тижнями.

Ескалація на Донбасі сталася на тлі зростання загрози вторгнення за участю майже 200 тисяч військових РФ, зосереджених навколо України.

У вчорашніх провокаціях бойовики звинуватили Збройні сили. Секретар РНБО Олексій Данілов закликав не вірити російським найманцям і в черговий раз підкреслив, що Україна не збирається наступати на окуповані території.

Вас також можуть зацікавити новини: