У Великобританії назвали кількість ліквідованих або поранених російських окупантів

Бен Уоллес не знає, де може статися український контрнаступ.

Міністр оборони Великобританії повідомив, що за останніми оцінками США, понад 220 тисяч російських військовослужбовців і найманців були вбиті або поранені в Україні.

Бен Уоллес також підтвердив, що перші британські танки прибули в Україну, але сказав, що "належить ще пройти досить значну підготовку", перш ніж українські сили будуть готові використовувати їх в бою, пише Sky News.

Вони повинні діяти разом з німецькими бойовими машинами піхоти Marder у складі бригади або бойової групи, яка збирається, щоб об'єднати різне озброєння і прорвати укріплені позиції РФ.

"У той же час їх (українському військовому) керівництву необхідно вправлятися і тренуватися в бойових діях на рівні бригади або бойової групи - битися на манер НАТО або на західний лад", - сказав Уоллес.

"Це дуже важливо. Я не можу робити припущення про те, коли, де і як може статися [український] наступ, але я думаю, що не секрет, що Україна прагне почати процес відкидання російських військ", - додав він.

Що стосується перспектив Росії, британський міністр оборони заявив, що війська президента Володимира Путіна "практично не просуваються вперед" і "несуть величезні втрати".

"У російських сил в даний час є деякі дійсно серйозні і глибокі системні проблеми в їх зусиллях. За останніми оцінками США, які я бачив, цифри втрат становлять понад 220 000 чоловік убитими або пораненими", - сказав Уоллес.

Втрати РФ війні проти України-деталі

Втрати РФ у війні станом на середу, 29 березня, перетнули нову "червону лінію". За минулу добу було ліквідовано 610 супротивників, і тепер загальні ворожі втрати становлять 172 340 осіб, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Як пишуть аналітики, число російських офіцерів, загиблих на війні проти України, досягло позначки у 2 тисячі чоловік. Через складність у поповненні керівного складу армія РФ відчуває" офіцерський " голод.

Вас також можуть зацікавити новини: