Стало відомо, чим вдарили по Дніпру: кількість постраждалих зросла (фоторепортаж)

оновлено

За уточненими даними, пошкоджені ще п’ять багатоповерхівок, два приватні будинки та три навчальні заклади.

Кількість постраждалих внаслідок сьогоднішнього удару російських окупантів по Дніпру зросла вже до 24 людей.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. "У Дніпрі число постраждалих зросло до 24 людей. У найбільш пошкодженому будинку продовжуються аварійно-пошукові роботи", - зауважив він.

За уточненими даними, пошкоджені ще п’ять багатоповерхівок і два приватні будинки, три навчальні заклади, сім адміністративних та офісна будівлі, ринок, магазини і торговельні павільйони, готель, СТО. "А ще - майже півсотні авто. Потрощена й інфраструктура міста", - повідомив начальник ОВА.

Крім того, у Синельниківському районі області побиті понад 60 приватних осель, авто; знищена сонячна електростанція, понівечене підприємство. "Там семеро поранених", - зауважив Лисак.

© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН
© УНІАН

Раніше мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що розпорядженням міського голови 20 квітня у місті оголошено траур. "Виродки знову вгатили по житловому будинку ракетою Х-22. Зброєю, що призначена для знищення авіаносців", - зазначив він.

Міський голова додав, що ця ракета має інерційну систему наведення та обирає у відкритому океані великий обʼєкт. Коли йде ескадра бойових кораблів, то вона шукає найбільшу ціль - тобто авіаносець.

"Тому останнього разу Х-22 влучила у величезний будинок на Перемозі, 118, а також по ТРЦ "Амстор" у Кременчуку", - пояснив Філатов і додав, що в будь-якому випадку, використовувати такі ракети для обстрілів міст та житлової забудови - це свідомий воєнний злочин.

Оновлення: Згодом Лисак повідомив, що рятувальники дістали з-під завалів будинку у Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають. "Тепер, за уточненою інформацією, загалом по області - 7 загиблих. Й 35 постраждалих", - зазначив він.

Російський удар по Дніпропетровщині: що відомо

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 19 квітня російські окупанти атакувала Дніпропетровську область. Під обстрілом було також місто Дніпро. Внаслідок удару було частково зруйновано п'ятиповерховий будинок, почалася пожежа.

За наявною раніше інформацією, у Дніпрі, окрім житлового будинка, були пошкоджені два інфраструктурні об’єкти. Раніше повідомлялося про 16 постраждалих у місті.

У Павлограді було пошкоджене одне з підприємств, а на Криворіжжі - інфраструктурний об'єкт. У Кривому Розі було троє поранених.

Раніше також повідомлялося, що про трьох загиблих дітей на Синельниківщині: 14-річна дівчинка і два хлопчика - 6 та 8 років. Але згодом стало відомо, що 6-річного хлопчика лікарям вдалося врятувати.

Вас також можуть зацікавити новини: