Зеленський попросив міжнародної допомоги для відновлення інфраструктури Донбасу

Президент хоче збудувати лікарні у невеликих населених пунктах.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту надати допомогу Україні для відбудови інфраструктури Донбасу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Офісу президента, Зеленський і президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга під час робочої поїздки на Донбас провели зустріч з представниками місій СММ ОБСЄ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, системи ООН в Україні та керівництвом Донецької обласної державної адміністрації.

Учасники зустрічі обговорили виклики на Донбасі та подальші кроки для полегшення життя місцевих мешканців.

Читайте такожТКГ домовилася про нове перемир'я на Донбасі: обстріли мають припинитися 27 липня

Наголошувалося, що міжнародні організації в Україні задіяні у таких важливих процесах на Донбасі, як надання медичної допомоги мешканцям, відновлення інфраструктури, пошук зниклих безвісти, сприяння в подоланні наслідків епідемії COVID-19. Крім того, важливою є допомога утримуваним особам.

Крім того, відзначалося, що Україна виконує багато роботи щодо інтеграції тимчасово непідконтрольних територій, і цей процес необхідно продовжувати, щоб «люди почувалися як удома».

Зеленський закликав надати допомогу для відбудови інфраструктури Донбасу. Зокрема, він наголосив на важливості зведення лікарень у невеликих населених пунктах, які наразі не входять у загальний план будівництва. У таких медичних закладах мешканці зможуть отримати цільову медичну допомогу. Також Президент зазначив, що необхідно вирішити проблему забезпечення житлом переселенців, які втратили помешкання.