"Можемо без F-16...": екс-командир "Азова" зробив заяву про західну зброю

На думку бійця, передане ЗСУ західне озброєння полегшує завдання, але точно не повністю забезпечує звільнення українських територій.

Українські бійці здатні звільнити той же Маріуполь навіть якщо, американські винищувачі F-16 не будуть до того моменту передані ЗСУ.

"Можемо без F-16 - так само, як ми без них зробили все інше", - зазначив екс-командир "Азова" і заступник командира 3-ї ОШБр Максим Жорін в розмові з ведучою ТСН Наталією Островською.

На його думку, передане ЗСУ західне озброєння полегшує завдання, але точно не повністю забезпечує звільнення українських територій від російських загарбників:

"F-16 - супер, вони реально дуже круті, вони полегшать просування. Але важливо зрозуміти... вони не повернуть наші території, а полегшать просування окупованими територіями, так само, як і всі інші ракети, Leopard, все, що нам дають".

Боєць упевнений, що не існує такої зброї, яка могла б вирішити усі проблеми на фронті, адже перемогти можна "виключно важкими боями, кров'ю і потом":

"Не існує такого літака, ракети, снаряда, чого завгодно, що просто потрібно отримати, і ми переможемо. Це неправда. Ми переможемо виключно важкими боями, складною роботою, кров'ю, потом - тільки так. Немає технологічного або будь-якого іншого рішення, щоб просто "виключити" Росію" зі світової карти".

F-16 для України - актуальне

Нагадаємо, як писав УНІАН, "найсмертоносніший" пілот F-16 американської авіації, підполковник у відставці Ден Хемптон (позивний Two Dogs) зазначав, що першочерговим завданням для українських пілотів після отримання американських винищувачів F-16 буде знищення російських літаків МіГ і "Су" з метою отримати контроль над повітряним простором.

Вас також можуть зацікавити новини: