Загроза бомбардування міст Росії: полковник СБУ пояснив, як можна стримувати ворога

З РФ лише за однієї умови можна вести нормальний політичний діалог, вважає нардеп.

Для того, щоб стримувати Російську Федерацію, Україна має мати змогу бомбити у відповідь міста супротивника.

Українській державі необхідно робити таку зброю, яка могла б поцілити в об’єкти на території ворога, у тому числі - ракети середньої дальності, розповів нардеп, полковник Служби безпеки України, захисник Донецького аеропорту Роман Костенко, який воює проти РФ, в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону, пише видання "Гордон".

За словами співбесідника, з російською стороною можна буде вести нормальний діалог щодо політики, тільки коли вона буде боятися.

"Я зараз говорю про стримування. Ми не обмежені ніякими актами щодо дальності наших ракет. Що б дало нам можливість стримувати ворога? РФ теж має атомні станції. Я не закликаю їх бомбити. Ми не повинні цього робити. Але ми повинні загрожувати їхнім інфраструктурним об’єктам, атомним станціям та економічним об’єктам…", - заявив народний обранець.

Нагадаємо, війська РФ без оголошення війни вдерлися на українську територію рано вранці 24 лютого. Супротивники обстрілювали воєнні та цивільні об'єкти, лише в одному Маріуполі загинули понад 20 тисяч осіб.

Роман Костенко прогнозував, що українська сторона не завершить війну з РФ до кінця поточного року, маючи ті засоби та сили, які вона має зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: