Офіцер армії Ізраїлю розкрив секрет щодо російської ракети "Кинджал"

оновлено

Гіперзвукова зброя має зовсім іншу якість, зазначив експерт.

Офіцер запасу Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін заявив, що російська ракета "Кинджал" (Х-47) не є гіперзвуковою.

Ракета "Кинджал" - це просто "Іскандер", який запускають літаки, розповів військовий аналітик в інтерв'ю головреду видання "Гордон" Олесі Бацман.

Співбесідник зазначив, що гіперзвукова зброя має зовсім іншу якість. Офіцер підкреслив, що США вже упродовж довгих років проводять експерименти із гіперзвуковою зброєю і так і не змогли впоратися з великою кількістю проблем.

"Я просто розкрию секрет. Багато українських ЗМІ пишуть про "Кинджал", який із МіГів (винищувачів - Ред.) запускають, що це гіперзвукова ракета. Це не гіперзвукова ракета. Це "Іскандер", який просто запускають із повітря…", - сказав експерт.

Варто зазначити, що "Кинджал" вважають глибокою модернізацією одноступеневої твердопаливної ракети 9М723 для балістичних оперативно-тактичних ракетних комплексів "Іскандер" в авіаційній версії - тобто призначеною для запуску з винищувачів.

Що треба знати про російські ракети "Кинджал"

Під час повномасштабної війни з Україною РФ нібито вперше застосувала ракету "Кинджал" 18 березня для знищення "підземного військового складу" в місті Делятин Івано-Франківської області.

Джерело агентства Reuters у Пентагоні сумнівалось, що РФ застосовувала "Кинджали", оскільки це не мало сенсу з військової точки зору.

Російська влада стверджувала, що "Кинджал" - це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Цей комплекс створено на базі винищувача-перехоплювача дальньої дії МіГ-31к.

Вас також можуть зацікавити новини: