Арестович розповів про ворожу "оперативну паузу" та назвав причину

РФ шукає підходи до Білорусі для залучення її до війни, зазначив радник очільника Офісу президента.

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович зазначає, що наразі у противника спостерігається "оперативна пауза", йдуть бої місцевого значення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі телемарафону.

"Загалом ситуація зараз така: оперативна пауза і йдуть бої місцевого значення. Навіть у тих містах, де противник сконцентрував свої зусилля основні, - Маріуполь, зона ООС, Ізюм, Волноваха, Херсон, Миколаїв - не вдається противнику просунутися. Там ідуть тактичні бої місцевого значення", - розповів Арестович.

Він пояснив, що ця "оперативна пауза" пов'язана з тим, що у ворога "немає змога наступати".

"Вони навіть на "найгарячіші" для них напрямки, найважливіші кидають в бій вже збірні солянки: спортсменів, міліціонерів, навчальні центри. Це означає, що вони мають десь знайти не менше 10-20 батальйонно-тактичних груп, щоб кинути їх на важелі протистояння і досягнути хоч якогось успіху, який буде дуже обмежений навіть у їхніх планах. А на полі бою, я не думаю, що взагалі їм вдасться", - сказав Арестович.

Зокрема, зазначив він, Росія шукає підходи до Білорусі для залучення її у війну, а також шукає можливість провести "приховану мобілізацію". "Зараз оголосили її у так званих "ЛНР" і "ДНР"... Хоча там величезні втрати. І людей, які не готові до бою, кидають на наші заздалегідь підготовлені позиції й під Херсоном, і під Харковом, і під Мар'їнкою, і під Авдіївкою - повсюди", - зауважив радник керівника ОП.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого РФ вдерлася на територію нашої держави.

Президент Росії Володимир Путін назвав війну проти України "військовою операцією", ціль якої нібито "демілітаризувати" і "денацифікувати" нашу державу.

В українському Міноборони повідомляли, що станом на 21 березня в нашій країні знищено близько 15 тисяч окупантів.

У РФ стверджують, що на українські території загинули лише майже 500 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: