Екс-міністр оборони пояснив, чому окупанти не втримають захоплену частину півдня України

Як тільки натиск супротивника ослабне, українські воїни матимуть всі шанси на системний контрнаступ, зазначив колишній міністр оборони.

Російським окупантам не вдасться утримати захоплену частину півдня України, просто розмістивши на позиційних укріпленнях своє озброєння та воєнну техніку.

Для знищення укріплень супротивника потрібен лише час, розповів екс-очільник українського Міноборони Андрій Загороднюк в ефірі "Радіо НВ".

За його словами, як тільки натиск окупантів ослабне, захисники України матимуть всі шанси на контратаки та системний контрнаступ.

"Що вони (окупанти - Ред.) зробили на Херсонщині і взагалі на півдні? Вони почали окопуватися, встановлювати позиційні укріплення для того, щоб затриматися і якимось чином стримати наші спроби контратак. Але відстані настільки величезні... Утримати це, просто закопавши свої артилерійські знаряддя, танки, - нереально", - зазначив колишній міністр.

Нагадаємо, війська РФ вдерлися в Україну рано вранці 24 лютого. 

Спершу вороги бомбили військові об'єкти, а потім атакували й житло мирних людей. Окупантам вдалося взяти під контроль низку населених пунктів на півдні нашої країни.

Пізніше супротивник пішов у наступ на сході нашої країни, і "гарячою точкою" став Сєвєродонецьк, за місто йдуть бої. 

Захисники України давали гідну відсіч супротивнику У Генштабі Збройних сил України повідомляли, що станом на 8 червня на українській землі ліквідували близько 31 тисячі 500 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: