Арестович розповів, скільки людей служать в ЗСУ та чи потрібна мобілізація

Арестович зазначив, що великої хвилі мобілізації не очікується.

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що зараз Збройні сили України наразі налічують близько одного мільйона осіб, які готові воювати зі зброєю в руках. Крім того, Україна може провести додаткову мобілізацію, але зараз такої необхідності немає. 

У розмові з російським правозахисником і юристом Марком Фейгіним на YouTube, він зазначив, що російська окупаційна армія зараз нараховує приблизно 170 тисяч військових. Крім того, Росія хоче перекинути в Україну ще 200 тисяч мобілізованих.

При цьому, за словами Арестовича, українська армія може ще домобілізуватися. Проте зараз такої потреби немає, і це підтвердив головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний.

"Добирають людей за спеціальностями, але великої хвилі не очікується", – додав Арестович.

Мобілізація в Україні: що відомо

Після початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року в Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію. Чоловікам віком від 18 до 60 років заборонили покидати країну. 

Заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що продовження мобілізації в Україні залежатиме від розвитку подій на війні. Потребу в кількості осіб, яких необхідно мобілізувати, розраховують військові. 

Вас також можуть зацікавити новини: