Олександр Вілкул розповів, як йому таємно пропонували здати Кривий Ріг окупантам

Захисники України вже сьомий день поспіль ведуть бої на зовнішньому периметрі Кривого Рогу, сказав голова Громадської ради міста.

Голова Громадської ради міста Олександр Вілкул в ефірі інформаційного телемарафону розповів, що сьогодні на офіційну публічну пропозицію сепаратиста Олега Царьова "про співпрацю" він відповів теж публічно. Але й до того до голови Кривого Рогу зверталися з пропозиціями"дружби".

"Були пропозиції на другий день агресії, на самому початку ще. Дзвонив мій з колишніх, так би мовити, прости, Господи, колега з Кабміну, це ще при уряді Януковича (Віктор Янукович - ред.), з пропозиціями підписати якийсь договір "мир, дружба і все таке", але теж був жорстко посланий у відомому напрямку. І я про це повідомив всім необхідні спецслужбам, вони відпрацьовують. А Царьову - це публічно було. Він у своєму Телеграм-каналі... постить всілякі "підлі" відео, що він йде в обозі армії окупантів, що він там щось організовує разом з окупантами на тих територіях, які вони захопили. Це його офіційний Телеграм-канал, це було його офіційне звернення. Тому я і зробив офіційну відповідь... як відчував - так і відповів!" - сказав він.

Вілкул також розповів про ситуацію навколо міста Кривий Ріг.

"Ми вже сьомий день поспіль ведемо бої на зовнішньому периметрі. Зовнішній периметр - це залежно від рельєфу місцевості, від Кривого Рогу - від 10 до 40 км. Фактично сьогодні вже визначилася лінія, фронт, можна сказати. Зрозуміло, де ми, де вони. У нас побудована, я вже говорив, глибоко ешелонована оборона, у нас, дякувати Богу, промислове місто, багато техніки: і екскаватори, і БілАЗи кар'єрні, тобто ми дуже укріплені. Спроба штурму міста з усіма їх великими цими колонами, була. Вони постійно там, змінили тактику, намагаються "сунутися" колонами по 20-30 автомобілів, але наші бійці дають гідну відповідь і ворог зазнає великих втрат і в техніці, і в живій силі", - повідомив Вілкул.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська рано вранці увірвалися на територію України. Противник спочатку бомбив військові об'єкти, а потім атакував і мирні міста, зокрема, Київ, Чернігів, Харків і Маріуполь.

Нагадаємо, 27 лютого мер Куп'янська Харківської області Геннадій Мацегора запропонував командуванню Збройних сил РФ надати підтримку і матеріальне забезпечення. Мер забезпечив загарбників транспортом, житлом, пальним та їжею. Пізніше чиновника затримали, його підозрюють у держзраді.

Вас також можуть зацікавити новини: