"Війна стане кривавішою": експерт попередив про нове загострення й назвав причину

За прогнозом Жданова, війна стане "ще більш кривавою" найближчими тижнями.

Російський диктатор Путін відсторонив від керівництва війною в Україні начальника генштабу РФ Валерія Герасимова, новий керівник може наказати піти в атаки на ЗСУ з останніх сил.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, пише сайт "Сьогодні".

"Частково можна погодитися з тим, що війна в Україні отримає велику інтенсивність і стане ще більш кривавою. У найближчі тижні очікується загострення бойових дій", - прогнозує Жданов.

Він також поділився інформацією, що Герасимова нібито відсторонили за невиконання поставлених завдань у "спецоперації". Зараз в РФ, за його даними, поки не спостерігається формування третьої хвилі резерву.

"Є зняття зі зберігання техніки та прихований призов, але формування 10-20-30 тисячного резерву на сьогодні немає", - зазначив він.

Жданов попередив, що окупанти можуть посилити тиск у разі захоплення Краматорська та Сєвєродонецька і далі розвинути наступ до адмінкордону Харківської області. У Донецькій області, додав він, ЗСУ стоять твердо.

"Здавалося б, вони воюють за класикою: наступальна операція до 14 днів, Армійська до 20, а вони вже п'ятий тиждень кидають у бій до останнього солдата, аби спробувати прорвати нашу оборону і просунутися до завдань їхнього політичного керівництва, а саме Путіна", - сказав експерт.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Генштабі попередили про загрозу диверсій на об'єктах хімічної промисловості в Україні.