В ОК "Південь" розказали, як війська РФ готуються до оборони на лівому березі Дніпра

Російські окупанти продовжують обстрілювати території, до яких дістають.

Російські окупанти на лівому березі Дніпра намагаються облаштувати багаторубіжну оборону та вишукують способи зупинити ЗСУ.

Про це повідомила керівник об'єднаного координаційного прес-центру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк під час інформаційного телемарафону.

"Окупанти на лівому березі (Дніпра - УНІАН) намагаються облаштувати багаторубіжну оборону, в тому числі із переміщенням на декілька кілометрів, із заглибленням. Продовжується шантаж із Каховською дамбою, продовжується їх вишукування способів зупинити сили оборони й намагання відтермінувати неминуче", - розповіла вона.

Тим часом ворог продовжує обстрілювати території, до яких він досягає. Зокрема, під вогнем перебуває Нікопольщина.

Війна в Україні: ситуація на півдні

Як повідомляв УНІАН, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що на лівому березі Дніпра у Херсонській області тривають бої, але говорити про визволення міст, зокрема, Олешок, Каховки, Нової Каховки, ще зарано.

Українські військові 11 листопада зайшли у Херсон, який був окупований в перші дні повномасштабної війни РФ проти України.

13 листопада в ОК "Південь" повідомили, що з початку тижня на правому березі Дніпра деокуповано 179 населених пунктів, зокрема міста Херсон та Снігурівка Миколаївської області. У звільнених населених пунктах проводяться стабілізаційні заходи, працюють сапери. Також в оперативному командуванні зазначили, що на звільнених територіях окупанти замінували багато об'єктів.

Відомо, що ЗСУ завдають ударів по позиціях російських окупантів на лівобережжі Херсонської області. У зв'язку із цим загарбники були змушені посунутись вглиб на 15-20 км від облаштованих рубежів.

Вас також можуть зацікавити новини: