Маріупольці продовжують страждати без води: комунікації неможливо відновити

При цьому, наголошує радник мера, місцеві "підприємці" продовжують наживатися на ситуації, коли містяни страждають від відсутності та нестачі води.

Більшість комунікацій, зруйнованих через обстріли російських окупантів, для відновлення водопостачання у Маріуполі неможливо відновити.

Про це у своєму Telegram-каналі написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Маріуполь. Води немає і не буде. Окупаційна влада нарешті визнала, що відновлення водопостачання в Лівобережний район Маріуполя неможливе через знешкодження водоводу російськими бомбами. Те саме стосується значної частини Центрального та Приморського району", - наголосив він.

Радник мера додав, що вирва від ФАБ-1000 в центрі міста наочно демонструє, чому.

"Більшість комунікацій просто неможливо відновити, а будівництво нових потребує років. Яких в окупантів немає", - зазначив Андрющенко.

"Мегапатріот власної кишені маріупольській мікроолігарх - власник групи підприємств ЕкоІллічПродукт Юрій Тернавський (той, який невдало планував зайняти трон гауляйтера Маріуполя і зараз годує окупантів та заробляє на шкільних їдальнях) повідомив, що збирається встановити обладнання для очищення води і продавати маріупольцям до 200 тонн води на добу", - написав радник мера.

За його словами, Тернавський "разом з Іващенко планує запустити не новий осмос, а комунальне обладнання, що забезпечувало безкоштовною водою всі школи та дитячі садки Маріуполя, яке фізично знаходилось на його території".

Як писав УНІАН, ціни на засоби гігієни в магазинах тимчасово окупованого Маріуполя у два-три рази вищі, ніж на підконтрольній території. Мешканці міста, у яких немає ані роботи, ані грошей, не можуть дозволити собі найнеобхідніше.

Вас також можуть зацікавити новини: