В ЗСУ заявили, що наразі немає безпосередньої загрози вторгнення з боку Росії

ЗС України відпрацьовують плани реагування на всі військові загрози з боку Росії, в тому числі на кримському напрямку.

Станом на сьогодні безпосередньої загрози вторгнення на територію України з боку Російської Федерації немає, однак, українська армія готується до будь-яких сценаріїв.

Про це заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає РБК-Україна.

За словами Наєва, українські військові посилили всі види розвідки для отримання інформації про стан, положення та характер дій Збройних сил Росії.

Читайте такожУ ВМС України розповіли, як "готуються до повномасштабної війни" з Росією

"Беруть участь всі розвідувальні органи держави, а також керівництво Збройних сил України, в тому числі головнокомандувач, начальник Генштабу та міністр оборони. Ми щоденно отримуємо відомості про ЗС Росії, їх наявність, накопичення, збільшення чисельності", - розповів він.

Наєв зазначив, що ЗС України відпрацьовують плани реагування на всі військові загрози з боку Росії, в тому числі на кримському напрямку.

Крім того, Наєв заявив, що командувач Військово-морських сил України, який заявив про можливе військове вторгнення Росії з Криму, "перебільшив та не має повної інформації".

Як повідомляв УНІАН, на думку командувача ВМС України Олексія Неїжпапи, для України загроза повномасштабної агресії з боку Російської Федерації актуальна з 2014 року, і вона нікуди не зникала.