Строгий генерал: бізнесмен-доброволець розповів про особливості характеру Сирського

Новий головнокомандувач ЗСУ великий трудоголік, зазначив захисник.

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський "насправді строгий".

Про це розповів український бізнесмен Всеволод Кожемяко, який організував добровольче формування територіальної громади "Хартія", що згодом стало однією з бригад Національної гвардії, в інтерв'ю "Українській правді".

Восени 2022 року "Хартія" брала участь у контрнаступальних діях у Харківській області, які планував Сирський, тоді ще перебуваючи на посаді командувача Сухопутних військ ЗСУ. За словами добровольця, він знав Сирського ще до контрнаступу.

"…Це професійний військовий, він великий трудоголік і мало спить. Що не є добре. Як людина, то він достатньо закритий… Зі, скажімо, певним контролем емоцій", - сказав він.

Воїн додав, що з нинішнім головнокомандувачем тяжко домовитися, але, коли той щось обіцяє, то виконує. "Важко сходиться з людьми, мало вірить словам. Він ерудований, начитаний… Знаєте, жодного разу не чув, щоб він кричав. Але водночас може спокійним голосом прибити "зальотчика" до підлоги", - розповів співбесідник.

Олександр Сирський став головнокомандувачем ЗСУ - що відомо

Президент Володимир Зеленський 8 лютого цього року підписав указ, яким звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Залужний був головнокомандувачем української армії з 2021-го. На цю посаду очільник держави призначив Сирського.

Наприкінці лютого український лідер детально пояснив, чому наважився на звільнення Залужного. За словами Зеленського, кадрова зміна, у тому числі пов'язана з перезавантаженням військового командування. Він підкреслив, що громадяни України мають упускати бюрократію, оскільки "у нас немає іншого шансу".

Вас також можуть зацікавити новини: