Якщо російські десантники зазіхнуть на захід України, їм загрожує "гостомельський сценарій" – експерт

Напередодні секретар РНБО Олексій Данілов заявляв про плани ворога здійснити атаку на західні області.

Ворог марить атакою на західні області України, щоб перерізати шляхи постачання військової допомоги нашій країні від Заходу. Як пояснив в інтерв'ю "Обозревателю" військовий експерт Владислав Селезньов, РФ може це зробити двома шляхами - здійснивши ракетний обстріл та спробувавши висадити повітряний десант.

Він зазначив, що у Білорусі після "навчань" залишилося повітряне угруповання російської армії, та РФ вже має дуже сумний досвід проведення подібних операцій. Згадаймо хоча б спробу висадки російського десанту на аеродром Гостомеля. Тоді його було розгромно знищено.

"Думаю, що цього разу станеться те саме, бо й українські Сили оборони, й українська ППО готові до такого варіанта розвитку ситуації. Не думаю, що навіть якщо путінська армія вирішить реалізувати цей план, він буде успішним", - заявив Селезньов.

Бої за "Гостомель"

24 лютого 2022 року українські захисники знищили російський десант, який намагався захопити аеродром "Гостомель". Тоді десятки вертольотів Ка-52 і Мі-8 Російської Федерації висадили десант на аеродромі

У цих боях російські окупанти майже повністю знищили найбільший у світі АН-225 "Мрія", що стояв в ангарі. Бої за аеродром "Гостомель" точилися до 27 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: