Зеленський: на тижні будемо працювати заради нових санкцій проти Росії

Він також продовжить звертатися до парламентів інших країн.

Президент України Володимир Зеленський зауважує, що на тижні проводитиметься робота заради нових санкцій проти Росії.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, опублікованому в Telegram-каналі президента.

"Будемо працювати на тижні і заради нових санкцій проти Російської Федерації, проти їхньої агресії, які потрібні доти, доки російські війська залишаються на території України", - зазначив він.

Президент зауважив, що продовжить звертатися до парламентів інших країн. "Тиждень планується дуже насичений з дипломатичної точки зору. Тож нікому не вдасться сховати український інтерес десь у політичних кабінетах або в бюрократичних лазівках", - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що наша країна нікому не дасть забути про українські міста, - про Маріуполь та інші українські міста, - які російські військовослужбовці просто знищують.

"Все більше людей у світі - на боці України, на боці добра у цій битві зі злом. І якщо політики десь не вміють йти за людьми, - ми їх навчимо. Це основа демократії і нашого національного характеру", - зауважив глава держави.

Зеленський також повідомив, що сьогодні підтримав глобальний марафон заради миру в Україні. "Не тільки, до речі, телевізійний. Ще й у десятках міст по всьому світу люди зібралися на підтримку нашої держави - приємно. На підтримку свободи. Вражаюча кількість людей на площах Європи та інших континентах. І це надзвичайно важливо. Бо коли люди на площі, політики вже не зроблять вигляд, що нібито не чують. Не чують нас з вами, не чують Україну", - сказав він.

Нагадаємо, Зеленський упевнений, що домовленості про припинення війни мають бути із президентом РФ Володимиром Путіним, але він затягує цей процес: "Ми маємо домовитися з президентом РФ. А щоб домовитися, йому треба своїми ногами виходити звідти, де він там є, і прийти на зустріч до мене у будь-яку точку світу, окрім України, РФ та РБ".

Вас також можуть зацікавити новини: