Зеленський про перемогу: чим більше Росія відступить, тим вона буде слабкіша

Він наголошує, що Україна повинна боротися.

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що чим більше Росія відступить, тим вона буде слабкіша.

"У мене немає нічого особистого. На цій посаді я маю захищати нашу державу згідно нашої Конституції. Всю її територію. А вся наша територія – з окупованим Донбасом і Кримом. Тому я можу це тільки так сприймати", - зазначив глава держави під час своєї підсумкової прес-конференції, відповідаючи на запитання, що для нього особисто є перемогою.

Водночас він додав, що "люди поділилися" в питанні того, що є перемогою.

"Хтось почав говорити: "Та давай тут вже, де ми знаходимось, - це вже перемога, нас не окупували". Коли ти приїжджаєш у Сполучені Штати або в Європейський Союз: "Те, що Росія вас не змогла зруйнувати, - це вже перемога! У вас залишилася держава, ідентичність, ви все повернете: згодом, з історіє", - сказав Зеленський.

Президент додав, що він зі скепсимом ставиться до цього, і вважає, що Україна повинна боротися.

"Тому що ніхто не гарантує, що якщо навіть завтра ми дійдемо до тієї лінії, де ця навала почалася… І якщо так вийде, то, а що далі? Як буде далі? Які гарантії безпеки ми отримаємо? Хто гарантує, що буде безпека з Росією?" - зауважив він.

Зеленський додав, що зрозуміло, що чим більше Росія відступить, тим вона буде слабкіша.

"Починаючи з їхнього лідера всередині держави. Це прояв слабкості. Закінчуючи їхньою присутністю на міжнародному полі, на міжнародних майданчиках. І це дуже важливо. Треба використовувати цей час. І дай бог, у нас буде така можливість. Ми всі боремось, молимось, щоб у нас вийшло це. Це буде дуже складно", - наголосив глава держави.

Мир в Україні - що ще казав Зеленський

Президент Володимир Зеленський стосовно можливості перемовин зауважує, що це питання на сьогодні не актуальне, він не бачить такого запиту від Росії.

За його словами, війна, перемога, поразка, стагнація - залежать від багатьох рішень, багатьох ризиків, багатьох напрямків, але здебільшого від нас із вами. 

Вас також можуть зацікавити новини: