Зеленський пояснив, як росіяни сприяють поставкам до України нових HIMARS

За словами президента, кожен ворожий обстріл посилює прагнення України до перемоги над окупантами.

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що кожен обстріл російськими окупантами - це аргумент, щоб Україна отримала більше HIMARS.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Сьогодні російська армія знову обстріляла з реактивної артилерії Салтівський район Харкова - суто цивільні об'єкти. Житловий будинок, торгові павільйони, громадський транспорт. Станом на цей час відомо про трьох загиблих, понад двадцять осіб - у списку поранених", - констатував глава держави.

Крім того, додав він, з "Ураганів" окупанти обстріляли і Слов'янську громаду на Донбасі, вдарили "Іскандерами" по Краматорську.

"І кожен з таких російських обстрілів - це аргумент, щоб Україна отримала більше "Хаймарсів" та іншого сучасного ефективного озброєння. Кожен з таких обстрілів тільки посилює наше прагнення до перемоги над окупантами. Неодмінно це буде", - наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, Сполучені Штати вже доставили в Україну 12 систем HIMARS і на цьому тижні оголосили намір передати ще 4 таких системи, а всього США та союзники наразі зобов'язалися передати ЗСУ 20 таких систем.