Зеленський прокоментував сьогоднішній ракетний удар Росії по Миколаєву

Зеленський наголосив, що Україні потрібні чіткі гарантії безпеки.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогоднішній удар Росії по Миколаєву доводить абсолютно для всіх у світі, що тиску на Росію недостатньо.

Про це президент повідомив у відеозверненні.

"НАТО змінює свою стратегію у відповідь на агресивну антиєвропейську політику Росії та російську війну проти нашої держави. Очевидно, що гарантувати безпеку у Європі в таких умовах неможливо без нашої держави. І ми зробимо все, щоб ця очевидність була трансформована в конкретні рішення – для України, для Альянсу", - зазначив він.

Зеленський наголосив, що Україні потрібні чіткі гарантії безпеки.

"Вони в нас будуть, і я сьогодні звернувся із закликом до членів НАТО знайти такий формат рішень, який передбачав би повноцінну участь України в нашій спільній європейській архітектурі безпеки. Закликав держави НАТО прискорити постачання систем протиракетної оборони для України та значно посилити тиск на державу-терориста", - додав глава держави.

На його думку, один лише сьогоднішній удар Росії по Миколаєву – одразу 10 ракет по цивільних обʼєктах – доводить абсолютно для всіх у світі, що тиску на Росію недостатньо.

"Одна з цих ракет, надзвукова протикорабельна ракета "Онікс", зруйнувала звичайну п'ятиповерхівку. Розбір завалів тривав протягом дня. Станом на цей час відомо про п'ятьох загиблих. А ще удар по Очакову, по Дніпру, продовжилися російські обстріли на Харківщині, в Сумській області, також на Донбасі", - сказав президент.

Як повідомляв УНІАН, зранку 29 червня у Миколаєві внаслідок ракетного обстрілу постраждав п’ятиповерховий житловий будинок. Повідомлялось спочатку про 3 загиблих, 5 поранених. Згодом рятувальники дістали з-під завалів п'ятиповерхового житлового будинку тіло ще двох мешканців, таким чином кількість загиблих зросла до п'яти.