Зеленський: робимо все, щоб відключення електрики стали максимально передбачуваними

Президент закликав українців свідомо ставитися до споживання електрики.

Президент Володимир Зеленський запевняє, що робиться усе для того, щоб відключення електрики стали максимально передбачуваними.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Хочу знову відзначити роботу наших енергетиків, ремонтників, обласних адміністрацій. Усіх, хто щодобово працює для повернення нормальної технічної можливості постачання електрики після російських терористичних ударів", - зазначив глава держави.

За його словами, станом на сьогодні вже суттєво менше стабілізаційних та аварійних відключень.

"Але ще є така необхідність. І в окремих містах та районах обмеження ще можливі. Зокрема, це Кіровоградська область, деякі інші регіони. Робимо все, щоб відключення електрики стали максимально передбачуваними, і щоб люди могли планувати свій день", - запевнив Зеленський.

Окремо він подякував тим, хто працював та працює над тим, щоб повернути енергопостачання місту Умань та Уманському району Черкаської області.

"Там дійсно була важка ситуація після одного з російських ударів. Станом на зараз вдається повернути технічну можливість постачання. Так само й на Київщині: ситуація була критичною, але зараз виправляємо потрохи", - зауважив президент.

Він підкреслив, що повернення саме технічної можливості постачання ще не означає, що подоланий дефіцит енергії в системі.

"Російський терор продовжується. Він дуже цинічний. Іноді повторні удари свідомо завдають тоді, коли починається ремонт, коли триває відновлення. На жаль, маємо загиблих у ремонтних бригадах, в енергокомпаніях... Будь ласка, - це стосується всіх українців - дуже важливо свідомо ставитися до споживання електрики. Ця необхідність зберігається. Зараз усім нам треба зробити свій внесок у підтримання стабільності усієї енергосистеми", - сказав Зеленський.

Ситуація з електроенергією: віялові відключення в країні

Як повідомляв УНІАН, з 10 жовтня внаслідок російських атак в Україні було зруйновано третину електростанцій, що стало причиною масштабних відключень електропостачання. Через це влада закликала українців до свідомого споживання електроенергії у пікові години.

19 жовтня радник міністра з питань енергетики Олександр Харченко повідомив, що близько 40% енергетичної інфраструктури України серйозно пошкоджено.

У ніч проти 27 жовтня російські окупанти здійснили понад шість атак дронами-камікадзе по території Київщини. Внаслідок атак по енергетичній інфраструктурі в Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання.

27 жовтня голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба попередив жителів Київщини про можливість довготривалих, а саме понад 4 години, відключень електроенергії.

Вас також можуть зацікавити новини: