Мінус "Шилка" та човни ДРГ: українські захисники скоротили "орду" на Херсонщині (відео)

На лівобережжі ворог втратив майже три десятки "живої сили" та техніку.

Збройні сили України вдарили по скупченню окупантів на лівому березі Херсонської області та "знесли" з української землі одразу 27 ворогів.

Як повідомили у прес-службі Сил оборони півдня України, це вдалося реалізувати в рамках спецоперацій за минулу добу. Також знищено десять гармат, сім одиниць авто-бронетанкової техніки, три човни діверсійно-розвідувальних груп та ротний командно-спостережний пункт.

Крім того, серед втрат ворога -  зенітна самохідна установка "Шилка" - установка радянського виробництва, що призначена для безпосереднього протиповітряного прикриття наземних військ. Також її задіють для знищення повітряних цілей, що летять зі швидкістю до 450 м/с, на відстанях до 2,5 км та висотах до 1500 метрів. "Шилка" також призначена для знищення наземних (надводних) цілей на відстані до 2 км  з місця, з короткої зупинки і в русі.

Раніше українські захисники вдало знищили ворожу самохідну гармату "Гіацинт-Б" та оприлюднили відповідне відео. 

"Новий пекельний "привіт" Cил оборони півдня України окупантам на лівий берег! "Гіацинт-Б" перетворено на попіл!", - наголошують українські військові. 

У прес-службі додають, що склад корабельного угруповання ворога поки залишається майже без змін. У Чорному морі перебувають на чергуванні десять кораблів, серед яких три ракетоносії -  підводний човен та два малих ракетних катери. Сумарний залп може сягати до 20 "Калібрів".

"Рівень ракетної небезпеки є дуже високим, тому не ігноруйте сигнали тривоги та оперативно переходьте до укриття", - йдеться у повідомленні.

Генштаб розкрив нові деталі з фронту - де наступав ворог 

Як повідомляв УНІАН, українські захисники стримують наступ противника на декількох напрямках -  протягом минулої доби відбулось близько тридцяти бойових зіткнень. Зокрема, на Бахмутському напрямку окупанти вели безуспішний наступ в районі Кліщіївки, на Авдіївському напрямку противник атакував авіацією та артилерією, а на Мар’їнському напрямку Сили оборони  продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки.

Вас також можуть зацікавити новини: