Бійці показали унікальні кадри знищення російських позицій за допомогою дронів (відео)

На відео продемонстрували бої за українську землю за допомогою дронів.

Бої за українське небо. На Херсонщині українські аеророзвідники вистежують окупантів і ліквідовують їх і вдень, і вночі. Але ворог огризається, намагається також знищувати українські безпілотники.

Журналісти ТСН показали, яка вона, сучасна війна дронів. За кожною успішною атакою дронів з повітря стоїть кропітка праця аеророзвідників, десятки вильотів, сотні годин спостереження.

На відео продемонстрували один з епізодів бою, коли дрон "Мавік" скинув боєприпас на бліндаж росіян з боєкомплектом. "Саморобний термобаричний заряд робить свою справу, розгорається пожежа", - коментує журналіст те, що відбувається на відео. Та після цього окупанти почали глушити радіосигнал, й безпілотник приземлився на дах будинку на лінії фронту, українським бійцям вдалося врятувати свій дрон й дістати його звідти.

Також наші захисники запускають потужні ударні дрони вночі: так у російських загарбників менше шансів їх збити, у темряві безпілотники важче помітити. Журналісти показали, як спочатку дрон скидає мінометну міну, а після - термобаричний заряд на 16 кг. Вибух видно за кілька кілометрів від епіцентру.

Посилення для ЗСУ у вигляді системи розвідки та спостереження SurveilSPIRE

Збройні сили України почали отримувати автоматизовані системи розвідки і спостереження SurveilSPIRE. Комплекси розвідки постачає німецька оборонна компанія Rheinmetall у співпраці з естонською DefSecIntel. Вони в основному використовуються для моніторингу великих ділянок місцевості з найменшою кількістю персоналу.

До складу систем SurveilSPIRE входять мобільні вишки з обладнанням для відеоспостереження вдень і вночі; міні-дрони з автопілотом; та командні пункти.

Вас також можуть зацікавити новини: