Експерти оцінили небезпеку іранських дронів для ЗСУ (відео)

За деякими даними, іранські безпілотники вже в Україні. Яку загрозу це несе ЗСУ, розповіли експерти.

Війна нового покоління диктує свої умови. Методи Другої світової вже остаточно себе зжили й, схоже, це починає усвідомлювати навіть Росія. Розуміючи, що технологічний бій РФ програє в Україні по всіх фронтах, Кремль нібито уклав угоду з Іраном на поставку ударних безпілотників місцевого виробництва.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, за попередньою інформацією, замовлення РФ склало 46 одиниць.

Йдеться про дрони "Шахед 129" і "Шахед 191". Швидкість польоту - 150 кілометрів на годину. Заявлена дальність - близько 1,5 тисячі кілометрів. Роспропаганда вже встигла заявити, що в РФ буде кілька сотень подібних пташок. І вони нібито скоро будуть лузати як насіння HIMARS, які не дають їм спокою.

"Коли говорять про те, що Росія може отримати сотні подібного роду безпілотників, то я скажу так: сотень їх немає навіть в Ірану... І по суті це є дрібносерійного виробництва штучний безпілотник", - говорить військовий експерт Олександр Коваленко. 

Цікаво, що подібні до "Шахедів" дрони у росіян є, але запускати їх чомусь не поспішають. Йдеться про "Оріони", які практично не застосовуються в Україні, тому що вони досить просто збиваються нашими засобами ППО, а також розрахунками ПЗРК. 

"Якщо ми говоримо про іранські БПЛА, то вони точно так само будуть схильні до подібного роду знищення", - наголосив військовий експерт.

Раніше військові експерти говорили, що якщо РФ отримає іранські дрони, перелому в ході війни не відбудеться.  Адже й ЗСУ вже мають досвід боротьби проти безпілотників, поширену систему радіоелектронної боротьби і на додаток цілу армію дронів. Чого тільки вартий турецький "Байрактар". Крім цього, США передали Україні дрони-камікадзе Switchblade.  Незважаючи на невеликі розміри, вони несуть на собі боєголовки, здатні знищувати бронетехніку і живу силу противника. І вони за характеристиками теж перевершують деякі іранські дрони.

Вас також можуть зацікавити новини: