Ізраїль успішно випробував військово-морську систему протиракетної оборони

C-Dome являє собою вдосконалену конфігурацію системи протиповітряної оборони "Залізний купол".

ВМС Ізраїля провели успішні випробування системи перехоплення C-Dome ("Морський купол"), що стало "значною" віхою в розширенні можливостей нових корветів класу Magen.

Тест імітував реальні загрози і включав успішне виявлення і перехоплення цілей системою в складних сценаріях, пише видання The Jerusalem Post.

"Система C-Dome вміло ідентифікувала загрози і успішно перехопила їх, запустивши в їх бік ракети - перехоплювачі "Залізний купол" з моря", - заявив глава Міноборони Моше Патель.

C-Dome являє собою вдосконалену конфігурацію системи протиповітряної оборони "Залізний купол" і управляється чотирма корветами класу Sa'ar 6 Magen, які були отримані ВМС за останні два роки.

Ракетні кораблі Saar 6 охоронятимуть стратегічну інфраструктуру, таку як газові установки, і захищатимуть комерційні морські шляхи, на які припадає 98% ізраїльського імпорту. Ізраїльська армія оборони вирішила не розміщувати батареї "Залізного купола" на самих нафтових платформах з міркувань безпеки, натомість система була розміщена на Saar 6.

За даними Міноборони, операційна система була створена шляхом інтеграції декількох різних систем з використанням всіх оперативних можливостей, які будуть використовуватися моряками.

Ізраїль, який сильно залежить від моря, постійно вдосконалює технології, що лежать в основі протиракетних систем країни, щоб розширити та покращити можливості системи перед загрозами.

За словами заступника головнокомандувача та начальника штабу контр-адмірала Гая Гольдфарба, морська арена змінилася, і ВМС отримали більше обов'язків та великі оперативні завдання.

Зброя Ізраїлю: що відомо

Ізраїль та США разом протидіють загрозі гіперзвукових ракет. Країни працюють над космічною системою для знищення ворожих ракет, які важко відстежити.

Німеччина має намір використовувати ізраїльські системи ППО для захисту Європи. Міністр оборони Німеччини Бенні Ганц обговорив зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном покупку ППО Arrow-3. Угода оцінюється в 3 мільярди євро.